torsdag 11. mars 2010

Go 4 Screwing things up

Etter at en ny arbeidsgiver kom på pletten på Gardermoen så har ting blitt verre.
Ny organisasjon og ny ledelse..eller..er ledelsen ny?

Det ble utlyst stillinger for å skifte ut en god del personer i toppsjiktet som ikke hadde noe der å gjøre, hva har skjedd med de? De har fått en annen stillingen innenfor samme selskap hvor de kan gjøre mere faenskap :)

Planen med helomvendingen av organisasjonskartet var å få byttet ut en god del folk og for å få inn nytt kjøtt inn i avdelinger som for eksempel bemanningsavdelingen - lønn - Drift.
Men den stilen som selskapet kjører er ikke fair mot den vanlige ansatt.

Vil da prøve å gi innblikk i noen av de forskjellige ....rasene som vi har på jobben når det kommer til personlighet.

  • Den vanlige - Kommer på jobb 5min før tiden, sier ingenting og gjør jobben som den skal gjøres men ingenting utover det og går bestandig på klokkeslettet når arbeidstiden er ferdig. Er som vanlig observert vandrene alene eller med en kollega som han virkelig ikke kjenner, men vil gi andre inntrykk av at han har venner
  • Pappagutten - Tror han her kongen på haugen og er på godfot med alt og alle, jobber der fordi at pappa har sagt at han må skaffe seg jobb, for hvis ikke mister han lommepenga i en alder av 20+. Er som vanligvis observert med folk som er under han på rangstigen for å gi andre inntrykk av at han er godt likt og populær (melatonin anyone?)
  • A4 gutten - Kommer bestandig på jobb 30minutter før tiden og bruker 15 minutter av den tiden til å sette seg inn i hva som har skjedd ved å snakke med vaktsjef - Følger med på alt og er som vanligvis ikke godt likt av andre. A4 gutten er den typen som tar syltetøyglasset fra bestemora som skal tilbake til USA og sørger for å skrive hendelserapporter/personrapporter på folk som ikke følger A4 guttens normer. Uniformen har en strykekant og en kragebrett som kan gi deg langvarige arr i halsen. På sommeren bruker han langermet skjorte med strykebrettet kant på ermet (militærstil) med 90 graders bend og oppmålt brett. Kommer hele tiden med nye ideer og studerer ordboken for å komme med nye ambulerende ord.
  • Bruntunge - Den mest utbredte sorten som jobber i selskapet. Bruntungen er den typen som kommer 5 minutter etter tiden og bruker 30minutter til å snakke med nærmeste linjeleder om hvor stor festen hans var eller hvor full han var (vær oppmerksom på ord som: Efendrin - Cola - Elgen - Kebab - nach - strippere) Etter at Bruntunge er ferdig med sin daglige dont bruker han resten av tiden sin til å se bra ut mens han prøver å gjøre jobben. Den største andelen av bruntunger finner du i de ny stillingene kalt Vaktleder. Der bruker noen bruntunger sin arbeidstid til å bortforklare hvorfor de ikke er med teamet sitt og sitter vanligvis inne på vaktkontoret med en kopp kaffe sammen med nærmeste linjeleder i et "møte"
  • Realisten - Realisten er den som har jobbet der lengst og den som har blitt vant med at ting kan bare oppnås med å bli med i bruntungeklubben sammens med a4 gutten sin drøm. Realisten er også den som har innsett han man ikke kommer videre opp i hierarkiet på grunn av enkelte utspill mot ledelsen når de ikke har gjort sin jobb.
  • Uerfarne - Den uerfarne er den som nettopp har kommet ut fra skolen og blitt satt i en ansvarsrolle som man overhodet ikke takler, men på grunn av at man har tendenser som heller mot bruntunge og a4 gutt.
Det er som regel Bruntunge og A4 gutten som får stillinger som blir utlyst sammens med den Uerfarne. Skal man komme langt i denne jobben må man ikke være redd for å ligge seg til stillingen (bemanning) være klar for en møkkajobb med tunga (lønn) eller være en fyr som rider på gamle meritter som TMBN hvor man hadde kontorjobb (Drift)

Ingen kommentarer:

 
Tilpasset søk